Latest topics
» assay
Reverse Sensor Problem Empty4th August 2011, 10:13 pm by Guest

» APP Leading Website Generator
Reverse Sensor Problem Empty4th August 2011, 11:47 am by Guest

» check-up
Reverse Sensor Problem Empty4th August 2011, 10:03 am by Guest

» Blu-ray to iPad Ripper lift Blu glimmer DVD movies quest of iPad
Reverse Sensor Problem Empty4th August 2011, 8:24 am by Guest

» ubiquitous
Reverse Sensor Problem Empty4th August 2011, 6:07 am by Guest

» South african indian dating. Nz internet dating.
Reverse Sensor Problem Empty3rd August 2011, 8:57 pm by Guest

» WHAT CREEPY IDEA ON YOUTUBE HASN'T ALREADY BEEN DONE YET?
Reverse Sensor Problem Empty3rd August 2011, 7:30 pm by Guest

» buy facebook fan f8
Reverse Sensor Problem Empty3rd August 2011, 3:15 pm by Guest

» division
Reverse Sensor Problem Empty3rd August 2011, 11:43 am by Guest

RSS feeds


MSN 



Reverse Sensor Problem

Go down

Reverse Sensor Problem Empty Reverse Sensor Problem

Post by jest on 18th March 2010, 9:49 am

Collected by koup from Leng Kee yesterday, after a two-day repair on the speaker mood-light, windscreen wiper and auto-door lock problem. Last week sent koup to LK to do adjustment on the door-window problem. Now just this morning, there's a problem on the reverse sensor. There's a continous sound the moment i put gear to reverse. Sian. Only got my new ride two weeks ago and it's like a weekly affair visiting LK. Called their servicing just now and was told everyone is busy and someone will return my call later. Has anyone encountered problems with their reverse sensor? Reverse Sensor Problem Icon_sad

jest
Newbie


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by muff on 18th March 2010, 10:04 am

the next time you encounter this problem.....try returning gear back to neutral before shifting it to reverse again......it worked on me Reverse Sensor Problem Icon_biggrin
muff
muff
Senior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by jest on 18th March 2010, 10:16 am

muff wrote:the next time you encounter this problem.....try returning gear back to neutral before shifting it to reverse again......it worked on me Reverse Sensor Problem Icon_biggrin

Thanks, Muff. But I tried that earlier too, but it didn't work. Tried shifting to drive, park, neutral and back to reverse. Sound comes the moment gear shifted to reverse.

jest
Newbie


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by kapitan on 18th March 2010, 10:19 am

try cleaning the sensor on the back bumper...
kapitan
kapitan
Senior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by muff on 18th March 2010, 10:32 am

for my EX forte the reverse sensor is locally fitted by CnC, where as SX is factory fitted......

how about koup ?
muff
muff
Senior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by jest on 18th March 2010, 10:57 am

kapitan wrote:try cleaning the sensor on the back bumper...

Thanks, Kapitan. Will try cleaning. Hope it works. Reverse Sensor Problem Icon_smile

jest
Newbie


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by jest on 18th March 2010, 10:58 am

muff wrote:for my EX forte the reverse sensor is locally fitted by CnC, where as SX is factory fitted......

how about koup ?

Not sure. Does anyone know?

jest
Newbie


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by pessimizt on 18th March 2010, 11:26 am

muff wrote:the next time you encounter this problem.....try returning gear back to neutral before shifting it to reverse again......it worked on me Reverse Sensor Problem Icon_biggrin


Tried before, sometimes works, other times doesnt.

Its really dangerous as to sometimes i am assuming that there is nothing behind (although the sensor is beeping continuously) and continue to reverse...........but what if a little child suddenly goes behind......... Reverse Sensor Problem Affraid
pessimizt
pessimizt
Senior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by pessimizt on 18th March 2010, 11:29 am

kapitan wrote:try cleaning the sensor on the back bumper...


I have been wiping my car exterior with plain water for the past few months.
And i also spend a little bit more time cleaning the sensors.


In fact, i informed CNC during my 10k servicing and they just told me that they have reconnected the sensors and tested it to be working. Sigh.
pessimizt
pessimizt
Senior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by Guardian on 18th March 2010, 6:00 pm

pessimizt wrote:
kapitan wrote:try cleaning the sensor on the back bumper...


I have been wiping my car exterior with plain water for the past few months.
And i also spend a little bit more time cleaning the sensors.


In fact, i informed CNC during my 10k servicing and they just told me that they have reconnected the sensors and tested it to be working. Sigh.

simple job done. Surely the sensors are ok.
If the connector is disconnect, there won't be any sensing at all.
Maybe the beeper or the sensor chip board that is faulty.

Btw, when you collect your ride?
Guardian
Guardian
Junior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by Potatoes on 18th March 2010, 6:12 pm

pessimizt wrote:
muff wrote:the next time you encounter this problem.....try returning gear back to neutral before shifting it to reverse again......it worked on me Reverse Sensor Problem Icon_biggrin


Tried before, sometimes works, other times doesnt.

Its really dangerous as to sometimes i am assuming that there is nothing behind (although the sensor is beeping continuously) and continue to reverse...........but what if a little child suddenly goes behind......... Reverse Sensor Problem Affraid

I think technology sometimes FAIL us.... so we cannot rely too much on the reverse sensor.... we need to use our manual judgement too.
Potatoes
Potatoes
Junior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by pessimizt on 18th March 2010, 10:55 pm

Guardian wrote:
pessimizt wrote:
kapitan wrote:try cleaning the sensor on the back bumper...


I have been wiping my car exterior with plain water for the past few months.
And i also spend a little bit more time cleaning the sensors.


In fact, i informed CNC during my 10k servicing and they just told me that they have reconnected the sensors and tested it to be working. Sigh.

simple job done. Surely the sensors are ok.
If the connector is disconnect, there won't be any sensing at all.
Maybe the beeper or the sensor chip board that is faulty.

Btw, when you collect your ride?


Have been driving my EX since August 2009.
pessimizt
pessimizt
Senior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by pessimizt on 18th March 2010, 10:57 pm

Potatoes wrote:
pessimizt wrote:
muff wrote:the next time you encounter this problem.....try returning gear back to neutral before shifting it to reverse again......it worked on me Reverse Sensor Problem Icon_biggrin


Tried before, sometimes works, other times doesnt.

Its really dangerous as to sometimes i am assuming that there is nothing behind (although the sensor is beeping continuously) and continue to reverse...........but what if a little child suddenly goes behind......... Reverse Sensor Problem Affraid

I think technology sometimes FAIL us.... so we cannot rely too much on the reverse sensor.... we need to use our manual judgement too.


Sigh......guess got to send it to outside for checking by myself.
pessimizt
pessimizt
Senior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by cpt_zr on 18th March 2010, 11:00 pm

yeap i had this prob too sometimes nthg there it will just Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeepp...

abit tulan. so i most of the time just turn ard and see see lor.
cpt_zr
cpt_zr
Junior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by pessimizt on 18th March 2010, 11:39 pm

cpt_zr wrote:yeap i had this prob too sometimes nthg there it will just Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeepp...

abit tulan. so i most of the time just turn ard and see see lor.


Oh my, but what if there really is something (or worse - someone) Reverse Sensor Problem Icon_eek ?
pessimizt
pessimizt
Senior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by whitechoco on 19th March 2010, 10:32 am

actually i dunno hw exactly the sensor works.. mine sometimes duriong reversing got sound. after a slight stop and then further reverse in, the sound gone.. LOL.. i never depend on the sensor fully..
whitechoco
whitechoco
Moderator


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by pessimizt on 19th March 2010, 7:58 pm

whitechoco wrote:actually i dunno hw exactly the sensor works.. mine sometimes duriong reversing got sound. after a slight stop and then further reverse in, the sound gone.. LOL.. i never depend on the sensor fully..

What did you depend ? Especially reversing into a straight wall without the kerb to stop ?
pessimizt
pessimizt
Senior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by whitechoco on 19th March 2010, 9:12 pm

pessimizt wrote:
whitechoco wrote:actually i dunno hw exactly the sensor works.. mine sometimes duriong reversing got sound. after a slight stop and then further reverse in, the sound gone.. LOL.. i never depend on the sensor fully..

What did you depend ? Especially reversing into a straight wall without the kerb to stop ?
open window and look.. Reverse Sensor Problem Icon_razz
whitechoco
whitechoco
Moderator


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by pessimizt on 19th March 2010, 9:26 pm

whitechoco wrote:
pessimizt wrote:
whitechoco wrote:actually i dunno hw exactly the sensor works.. mine sometimes duriong reversing got sound. after a slight stop and then further reverse in, the sound gone.. LOL.. i never depend on the sensor fully..

What did you depend ? Especially reversing into a straight wall without the kerb to stop ?
open window and look.. Reverse Sensor Problem Icon_razz


Haha......some of my friends adviced me 'wu seah wu serng'.....(jokingly of course) Reverse Sensor Problem Icon_twisted
pessimizt
pessimizt
Senior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by jest on 20th March 2010, 10:29 pm

kapitan wrote:try cleaning the sensor on the back bumper...

My reverse sensor is now back to normal. Washed my car this morning and remembered to clean the sensor area, as per advised by "Kapitan". Then later in the afternoon drove off and when reversing realized there was no 'long beep' sound when gear at reverse. Now I will need to cancel my Tuesday appointment at LK. Thank you "Kapitan". Reverse Sensor Problem Icon_biggrin

jest
Newbie


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by pessimizt on 20th March 2010, 10:33 pm

jest wrote:
kapitan wrote:try cleaning the sensor on the back bumper...

My reverse sensor is now back to normal. Washed my car this morning and remembered to clean the sensor area, as per advised by "Kapitan". Then later in the afternoon drove off and when reversing realized there was no 'long beep' sound when gear at reverse. Now I will need to cancel my Tuesday appointment at LK. Thank you "Kapitan". Reverse Sensor Problem Icon_biggrin


Thats good for you !
How you wash that area ? Do you use soap ? Or just water ?
pessimizt
pessimizt
Senior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by jest on 20th March 2010, 10:35 pm

pessimizt wrote:
jest wrote:
kapitan wrote:try cleaning the sensor on the back bumper...

My reverse sensor is now back to normal. Washed my car this morning and remembered to clean the sensor area, as per advised by "Kapitan". Then later in the afternoon drove off and when reversing realized there was no 'long beep' sound when gear at reverse. Now I will need to cancel my Tuesday appointment at LK. Thank you "Kapitan". Reverse Sensor Problem Icon_biggrin


Thats good for you !
How you wash that area ? Do you use soap ? Or just water ?

Haha. Thanks. I used only water.

jest
Newbie


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by pessimizt on 20th March 2010, 10:36 pm

Me too used water..........but still have problem. Sigh.
pessimizt
pessimizt
Senior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by jest on 20th March 2010, 10:41 pm

pessimizt wrote:Me too used water..........but still have problem. Sigh.

Maybe i was just lucky it worked. Actually I was just doing normal washing/cleaning of my koup this morning. Then it rained and I couldn't even wipe dry the car.

jest
Newbie


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by pessimizt on 20th March 2010, 10:59 pm

jest wrote:
pessimizt wrote:Me too used water..........but still have problem. Sigh.

Maybe i was just lucky it worked. Actually I was just doing normal washing/cleaning of my koup this morning. Then it rained and I couldn't even wipe dry the car.


Thats great for you ! Reverse Sensor Problem 332362
Maybe i should rub that area more the next time i wipe the car. Reverse Sensor Problem Icon_rolleyes
pessimizt
pessimizt
Senior Member


Back to top Go down

Reverse Sensor Problem Empty Re: Reverse Sensor Problem

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum